Exact Dental Laboratorium

Natuurlijk het beste, dus Nederlands maatwerk! 

Gebitsprothese - Kunstgebit

Veel mensen denken ten onrechte dat de gebitsprothese in het nieuwe zorgstelsel niet meer vergoed wordt. Niets is minder waar. De vergoeding vanuit de basisverzekering bedraagt 75% van de totale kosten. Een aanvullende verzekering kan (een deel van) de overige 25% vergoeden. Wel kennen we in Nederland een wettelijk eigen risico. In 2019 is deze vastgesteld op € 385,--. 

Na vijf jaar is het verstandig een nieuw kunstgebit te overwegen. Bij ernstige klachten wordt door de meeste verzekeraars een nieuwe gebitsprothese ook binnen deze vijf jaar vergoed.

Player komt hier
 

Vervanging om de vijf jaar is maar goed ook. Veel mensen hebben het zelf geeneens in de gaten als de gebitsprothese niet meer goed functioneert. Maar monden veranderen ongemerkt door de jaren. Kaken slinken bijvoorbeeld, en dan kan de gebitsprothese problemen geven.

Ga daarom regelmatig op controle bij uw eigen tandarts. Die kent de historie van uw mondsituatie en uw kunstgebit. Dat is wel zo vertrouwd. Steeds vaker stuurt de tandarts u langs het tandtechnisch laboratorium. Bijvoorbeeld om de kleur te bepalen die het beste bij uw gebit past.

Reparaties en rebasing van een volledige gebitsprothese (kunstgebit)
Bij reparaties en rebasing van uw kunstgebit is een eigen bijdrage van 10% van toepassing.

In de Verklaring van Overeenstemming staan alle gebruikte materialen en unieke aankoopnummers vermeld. Zo kan altijd de herkomst gecontroleerd worden en weet u waarvoor u betaald. Vraag hierom bij uw tandarts.

De tandtechnische laboratoria aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek leveren de tandarts desgevraagd een Verklaring van Overeenstemming en een kopienota van de tandtechniek.

Gebitsprothese - kunstgebit kosten 

Heeft u nog vragen? Kijk in de rubriek 'Veel Gestelde Vragen' of stuur dan een e-mailbericht via het Contact-menu.