Ortho-Flex Orthodontisch Laboratorium

Natuurlijk het beste, dus Nederlands maatwerk!

Start campagne mondzorg voor ouderen in andere talen

 Steffie - De Mond Niet Vergeten

1 juli 2024 -  Goede mondverzorging is belangrijk voor een goede gezondheid, ook op latere leeftijd. Maar lang niet iedereen is zich daarvan bewust. Om anderstalige en laaggeletterde ouderen te helpen beter voor hun mond en gebit te zorgen, is de stichting De Mond Niet Vergeten! de campagne ‘Mondzorg voor kwetsbare ouderen in andere talen’ gestart.

In ons land hebben 2,5 miljoen mensen moeite hebben met lezen en schrijven. Zij worden ook wel ‘laaggeletterd’ genoemd en beschikken vaak over een minder groot arsenaal aan gezondheidsvaardigheden. En dat kan ook ten kosten van hun mondgezondheid gaan. Juist kwetsbare ouderen hebben extra zorg voor hun mond en gebit nodig, omdat problemen in de mond grote gevolgen kunnen hebben hun algemene gezondheid en hun kwaliteit van leven.  
In samenwerking met De Mond Niet Vergeten! en stichting Leer Zelf Online is op de website Steffie.nl, waar allerhande moeilijke zaken makkelijk worden uitgelegd, de pagina over mondzorg uitgebreid met specifieke informatie over mondzorg voor kwetsbare ouderen in het Engels, Frans, Turks en Arabisch.

De Mond niet vergeten voorlichting

 

Bron: Tandtechnisch Magazine.

Ga terug